version 9 // 4 April

VENUE - Seminar room (Room 113) in Building K17, Level 1 UNSW Day 1 – Thursday 5 April 2018

Time	Event
8:30 - 9:00	
9:00 – 9:10	Welcome
(10 min)	Prof Geoff Crisp, UNSW PVC Education
9:10 – 9:15	ALTA Forum Introduction
(5 min)	Intro to Collecting hot topics for Day 2
9:15 –10:30	Theme 1: The Student Voice
(75 min)	Sally Varnham, UTS, students into decisions making and course design
	20 min + 15 questions and discussion
	Education outside the classroom – students educating themselves and each other,
	competitions, work experience
	Sophie Johnston, past president NUS; Edward Bartolo, UNSW Union; Josh Brown,
	Wollongong, Cameron Rose, Macquarie
	Q&A panel
10:30 - 10:50	Coffee break
10:50 – 12:00	Theme 2: Benchmarking of assessment
(70 min)	Trina Myers
	Chris Johnson - requirements and types of benchmarking, state of activities
	On-the-spot survey (25 min)
	Cimer Denshmerking in introductory programming (15 min)
	Simon – Benchmarking in introductory programming (15 min)
	Eathi Babbi I INSW/ Experience with Co2 OVS (15 min)
	Fethi Rabhi UNSW - Experience with Go8 QVS (15 min) Chris Johnson, Survey results
	Discussion
12:00 -1:00	Lunch
12.00 - 1.00	
1:00 - 2:45	Theme 3: Collaboration and cybersecurity education
(105 min)	Justin Brown
	Round table update report – who is teaching and planning, taking what angle and
	approach in cyber security education: target topics, scale (program, major, micro-
	cred), mode of teaching (intense, normal, mainly online), opportunities, gaps,
	challenges (staff, industry collaboration, materials, defining the curriculum).
	Owen Pierce , National research and Education, AustCyber (20 min)
	Todd Williams, NSW Network for Cyber Security (20 min)
	Panel discussion Q&A: collaborations and opportunities
	Roger Hadgraft, Brett Winterford, Todd Williams, Owen Pierce
0.45 0.45	
2.45 - 3.15	Tea break
3:15 - 4:45	Theme 3: Equity and Diversity
(90 min)	Katrina Falkner Katrina Falkner , statistics (20 min)
	Claudia Szabo, Women in STEM project (20 min) Raina Mason, analysis of course advertising (20 min)
	Questions and discussion (20 min)
4.45 - 6.00	(travel time, hotel check-in) Maxicabs to Coogee
7:00 onwards	Networking, drinks and dinner (provided by ACDICT) at
	Barzura, 62 Carr St, Coogee

(day 2... continued)

ALTA Forum Day 2 – Friday 6 April 2018

Time	Event
8.15	Maxicabs from Coogee
9:00 –10:30 (90 minutes)	 <u>Theme 4</u>: Secondary school Digital Technologies curriculum and teacher training progress with implementing the curriculum, the needs of teacher training, university assistance Handout: Report on nature and extent of teacher pre-service training, education faculty/computing collaborations, Chris Johnson & Trina Myers Matt Bower, Macquarie Uni (20 min) - Deans of Education ACDE Leanne Cameron, ICTENSW secondary schools NSW (20 min) Julie King ACARA (20 min) Questions/discussion (30 min)
10:30–10:50	Morning tea
10.50–12:00 (70 min)	Theme 5.Students Beyond the MainstreamWork placements and experience for international and regional studentsGerard Holland, outcome.life (15 min)Panel - chair Ana HolGerard Holland, Peta Wyeth, Marilyn Wells, Danny Toohey, Simi Bajaj, Cat Kutay
12.00–12:30 (30 min)	Revisit theme 2 – collaboration opportunities Work in tables and report back
12:30 – 1:30	Lunch, networking
1:30 – 3:00 (90 min)	Theme 6: Hot topics and ALTA Grants scheme proposal Discussion of proposed ALTA grants scheme and hot topics identified by participants
3:00 – 3:30	Wrap-up (with afternoon tea) Discussion on